sâmbătă, 1 septembrie 2012

Apusenii si sferele de Lumina

          Tara noastra minunata, mareata si binecuvantata are multe frumuseti sa ne dezvaluie. 
 Sunt multi care isi fac concediile in alte tari, frumoase, unele cu frumuseti create de natura, altele cu frumuseti create de oameni intr-un lux ordonat si calculat perfect la milimetru, ca si florile ordonate in parcuri pe culori.
     Romania este frumoasa naturala asa cum este ea, tara in care creatorul a adunat totul : munti, mare, rauri, campii, fluviu, delta, pesteri, avenuri, cum sunt in muntii Apuseni de exemplu.
  In poze se vede o poiana plina de corturi, poiana Glavoi, din care se pleaca pe mai multe trasee turistice : Cetatile Ponorului, cu balcoanele de belvedere de unde putem admira o priveliste din basme, Cheile si pietrele Galbene cu o multime de pesteri si amenajate pentru cei care vor sa incerce, pot trece prin chei pe anumite portiuni pe lanturi prinse de stanci la o inaltime relativ mica de pamant, alpinism in miniatura !
  Pestera Cetatea Radesei strabate micul munte, intri pe o parte si iesi pe cealalta parte a muntelui, are o portiune unde, la fel, fie treci facand alpinism pe lanturi trecand peste o stanca mica, fie o ocolesti pe langa un paraias care curge prin pestera. Adevarata aventura sportiva ! Era cat pe ce sa nu mergem , oamenii se exprima daca intrebi de pestera ,, se coboara cu lanturile,, si unii cred ca in pestera cobori pe lanturi ca speologii, corect este in pestera este o stanca pe care fie faci minialpinism, fie o ocolesti !
  Tot din poiana Glavoi se pleaca la pestera Focul viu, in care un ghetar arata ca o statuie a doua entitati imbratisate. Fenomenul minunat , cand soarele amiezii se apropie de pestera, se formeaza linii colorate de lumina cum este curcubeul , care se indreapta pe masura ce razele soarelui  se apropie de statuie pana cand ajung perpendicular pe ghetar in mai multe culori si ghetarul arata ca un foc !
   Un alt traseu este cel al avenurilor, pesteri cu ghetari sunt 4 doar pe un singur traseu. Acestea le poti privi doar din margine, nu sunt amenajate ce cel de la Scarisoara.
  Pestera ursilor ne dezvaluie un peisaj din povesti, parca ar fi orasele piticilor Albei ca Zapada cu cristalele ca niste statui.
  Ce bine si minunat te simti pe un cristal de cuart de stanca mare cat un tron regal din muntii Apuseni.
   Multe si minunate frumuseti ! Tara noastra draga este bogata, doar turismul daca s-ar dezvolta, romanii n-ar mai trebui sa munceasca in alte tari la stapani ! Poate ca energia inalta nu permite inca aceasta, ca o protectie a acestor locuri minunate naturale, care,  fiecare loc cu  povestea lui, a unei civilizatii sau mai multe care au  trait candva ! Fiecare loc are magia lui !   In poze se vad sfere mari, colorate de lumina= entitati de lumina. Binecuvantata este  Romania si intreaga Terra !
  Avem piramida din Ceahlau, tunelurile din Bucegi, Focul viu din Apuseni, agatoanele din Buzau, cetatile de mii de ani din Dobrogea,  temple de mii de ani, cum este cel de la Sinca veche care , cine este responsabil de intretinerea acestuia vom vedea, speram sa nu se prabuseasca din prostia  iresponsabilitatii.
    Suntem atat de bogati ! Bogatia este sub nasul nostru !  Frumusetea este sub nasul nostru, sub ochii nostri !
    Fie ca din ce in ce mai multe suflete sa deschida acum ochiul inimii !
  
    Din toata inima, Laura Stanciu
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu