miercuri, 18 iulie 2012

,, Si adevarul va grai despre el insusi..


    In istoria care a fost scrisa si care am invatat-o stim ca Decebal a fost infrant la Tapae, in anul  102 , cum de atunci cetatea de la Adam-Klisi ( biserica Om-ului ) este un alt loc al unei alte batalii a unei alte ,, coalitii a lui Decebal,,  in anul 117 ?!
  Care este adevarul ? Istoria scrisa de catre cine ,am invatat ?
  ,, SI ADEVARUL GRAIESTE DESPRE EL INSUSI ,,


         Ma inrebam de ce au fost numite cetati dacice toate cetatile din aceasta splendita tara a noastra pentru ca Decebal a fost la conducere din anul 88, Deceneu a condus dupa Burebista din 44 pana in 88, iar cetatile au vechime mii de ani!
   ,, Toate drumurile duc la Roma,, se spune . Corect, ,toate drumurile duc la RAMANIA = ( astazi Romania cum anume a fost tainuit adevaratul nume al geto-tracilor, triburi unite ), nu la Roma!
  RAMANIA- raman in inima, toate drumurile=caile duc in inima !
  Ne mandrim cu atatea cetati, presarate prin toata Dobrogea si prin toata tara. Cetati cu ziduri din blocuri de cristale de cuart, despre care sa spunem si noi ca au fost trase pe butuci pana pe varf de munte asa cum au spus despre piramidele din Egipt?
     Merita sa fie vizitate muzeele de la Histria, de la Adamklisi, Muzeul de arheologie din Constanta, care au atatea dovezi despre istoria adevarata, nescrisa pana acum a romanilor.
Stim ca Alexandru cel Mare era trac de origine si a fost educat de marii invatati ai antichitatii. Asa se explica cum un mare imperiu ca cel  al lui Alexandru nu a atacat niciodata geto-tracii!
        Alexandru cel Mare – se spune ca ar fi avut un copil cu Hyppolita, regina amazoanelor de le nord de Dunare.

   Cetatea Histria s-a numit de fapt Heracleea , de la Hercule, cetate a vechilor greci cu zei, zeite, marturie stau coloanele albe si statuile descoperite, picturile de pe vasele de ceramica din muzeu, speram sa nu le ascunda nimeni,  cetate a scolii lui Thales din Milet, adica Thales era din Milet , scoala a fost aici, pe teritoriul nostru, cu Pitagora cu toti matematicieni, astrologi, medici.
    Cetatea de la Adamklisi – Adam=OM si klisi =biserica in limba turca deci ,,Biserica omului,, care este inima!
 In anul 313, imparatul Constantin a fost aici, la Adamklisi.  Ce cauta oare aici, pe teritoriul nostru ditamai imparatul unui imperiu!  In acelasi an in care crestinismul a devenit religie de stat! Dovada in acest sens avem numele cetatii si a marelui monument despre care istoricii nostri au scris ca este monumentul romanilor ca victorie asupra dacilor!
    Mai sa fie, monument al romanilor, pe teritoriu romanesc , cu denumire in limba turca !
   Unde esti tu Tepes doamne!
 
  Minunatul templu de la Sinca veche, templu vechi de mii de ani, s-a transformat intr-un punct religios. Nu s-au investit in conservarea acestuia, dar s-a investit imediat in constructia unei bisericute alaturi, mai pe deasupra s-a julit de pe peretele din stanga templului o figura feminina cu cosite impletite pe piept, cosanzeana de pe aceste meleaguri, sculptata in granit asa cum este si figura de pe peretele din fata numit ,, chipul lui Zalmoxe,,
    Templele erau edificii unde se intalneau marii invatati si impartaseau descoperirile lor, invataturile lor, nu erau nicidecum lacasuri de cult, aveau rugaciunea in inima lor sacra.
   La fiecare grota a unui sfant din aceasta tarisoara minunata a aparut imediat cate o biserica .
De ce oare statuile dacilor stau presarate prin muzeele lumii ca exemplu de demnitate si bogatie spirituala ? Interesant ca n-am vazut la nici una din statui un pumnal, o sabie sau vreun scut, nici o arma. Drepti, demni, fara nici o arma, doar mainile impreunate .
  De ce aurul nostru, Closca cu puii de aur, bratarile geto-dace, amforele de aur si altele sunt expuse in alte tari?
      Avem mare, munti, campii, fluviu, delta, lacuri, Ramania, o miniatuta a Terrei, binecuvantata.

    Ne-a ramas ce este mai important, recunoasterea spirituala, invataturile adevarate care sunt in inimile fiecarui roman si aceasta bogatie nu o poate lua nimeni si nici nu o poate vinde nimeni, pentru ca sunt scrise cu litere de aur, direct  in inima fiecaruia dintre noi!

Laura Stanciu


   
  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu